MOLTKES PALÆ

Lommebogen
Cocktails fra Café de la Reine af Axel Sørensen

Da Moltkes Bar åbnede i 2010, hentede vi vores inspiration i den amerikanske cocktailkultur og dens historie. Og da vi senere tog fat på at puste nyt liv i gamle, glemte cocktails, troede vi også først, at det var dér, vi skulle lede.
 

Det blev der imidlertid vendt op og ned på, da vi fik besøg af Tina Wassermann, der fortalte, at hendes morfar, Axel Sørensen, havde arbejdet som bartender på blandt andet Café de la Reine i slutningen af 1930’erne. Tina fortalte også, at hun havde arvet hans lommebog med cocktailopskrifter og andre nyttige notater.
 

Da vi senere fik lov at låne lommebogen, åbnede en glemt verden sig for vores øjne. Fra kun at være dus med den amerikanske cocktailkultur fik vi nu også et indblik i, hvad danskerne drak og nød på den tid. Lommebogen gav os også god viden om, hvilke produkter der var tilgængelige, og hvordan smag og behag var dengang.
 

Lommebogen har atter indtaget sin gamle plads på Tinas boghylde, men vi er sammen blevet enige om, at den viden og inspiration, der ligger i bogen, skal gives videre til vores egen generation.

Lommebogen på tryk

Lommebogen er således nu et tryk af Axel Sørensens lommebog med cocktailopskrifter fra Københavns barer i slutningen af 1930'erne.

 

Bogen er et unikt indblik i datidens danske cocktailkultur. Udover fortolkninger af internationale klassiske opskrifter indeholder den også en lang række opskrifter fra vores breddegrader. Lommebogens opskrifter er gengivet i sit originale format suppleret med 12 fortolkninger fra Moltkes Bar samt historiske tilbageblik.

 

Lommebogen er udgivet som paperback i et begrænset oplag med tilladelse af Axel Sørensens barnebarn Tina Wassermann. 128 sider.

 

Bogen er tænkt som inspiration til fortolkning af forgangne tiders danske cocktailkultur og som et vidnesbyrd om, at Danmark dengang som nu også var at finde på cocktailens verdenskort.

Se udvalgte sider her

 

Pris og bestilling

135,00 kr. inkl. moms hos Juul's Vin og Spiritus på Værnedamsvej 15, 1819 Frederiksberg.
 
Bogen kan også bestilles til levering i Danmark ved udfyldelse af nedenstående formular. Porto og forsendelse tillægges. Bogen fremsendes samme dag vi modtager din betaling.


Moltkes Bar · Dronningens Tværgade 2 · 1302 København K

Telefon 33 14 80 66 · bar@moltkes.com